• Str. Cerbului nr. 36, Bistrita | Bd. Decebal, nr. 25, Bistrița
 • Luni-Vineri: 10:00 - 18:00

Rame ochelari

Rame ochelari

Rame ochelari – modele diferite pentru gusturi diferite

 

 

Rame ochelari, lentile și alte accesorii necesare sănătății vederii tale la OftalmoMED Optica Medicală Bistrița! Vă așteptăm pentru a vă oferi ramele ideale pentru cele mai diferite gusturi. Alegerea vă aparține, întrucât oferim o gamă foarte bogată de rame ochelari, având peste 1000 de modele în fiecare magazin de optică medicală.

La noi veți găsi rame de vedere ale unor mărci renumite » Ray-Ban, Nina Ricci, Carolina Herrera, Vogue, Versace, Guess, Furla, Silhouette, Armani, Hermossa, Ana Hickmann, Blumarine, rame contemporane, moderne sau clasice, unele placate cu aur și pietre prețioase, dar și rame accesibile, de foarte bună calitate, selectate de către noi în ani de experiență.

Consilierii noștri specializați in optica va vor oferi toate informatiile necesare ca dumneavoastra sa luati cea mai buna decizie.

Cum să îți alegi ramele?

Vă recomandăm ca această alegere să aibă loc abia în urma primirii rețetei pentru lentile, pentru a se cunoaște dioptria de care aveți nevoie. 

Un aspect important în alegerea ramelor îl reprezintă forma și fizionomia feței. De regulă trebuie să existe un contrast vizând acest aspect. Spre exemplu, în cazul unei fețe rotunjite este recomandat să nu optăm pentru rame ochelari rotunde, acestea accentuând prea mult rotunjimea feței. Rama trebuie să pună în evidență trăsăturile care vă avantajează. Alte caracteristici pe care ramele le pot scoate în evidență sunt nuanța tenului și culoarea părului. Aici este de preferat să încercați, după sfatul specialistului, să le asortați, deoarece acest lucru va crea un efect vizual plăcut. De asemenea, în alegerea ramelor nu uitați să țineți cont și de aspectul social, astfel încât modelele să se potrivească și cu ținutele vestimentare pentru care optați de obicei. 

Alte aspecte de care să țineți cont

Nu vă alegeți rame pentru ochelari prea mari sau prea mici! Acest lucru poate să facă din purtatul ochelarilor un permanent disconfort. Un specialist vă va recomanda dimensiunea optimă, potrivită feței dumneavoastră.

Confortul – un element de care trebuie să țineți cont, în primul rând, în alegerea ramelor. Oricât de mult v-ar încânta din punct de vedere estetic un anumit model, dacă acesta nu vi se potrivește, specialiștii noștri vor avea grijă să vă informeze. Trebuie să fiți atenți la brațele ramelor, care ar trebui să nu fie prea strânse pe părțile laterale ale capului, iar capetele brațelor să se așeze natural peste urechi, fără să vă irite. De regulă, ramele cu pernițe din silicon sunt ușor ajustabile pe nas, potrivite celor cu nasul mai subțire sau mai gros.

Dimensiuni rame ochelari

În cazul lentilelor pentru miopie, concave, mai ales când dioptriile sunt mari, se recomandă alegerea unei rame de dimensiuni mai mici, deoarece lentilele concave sunt subțiri în mijloc și groase pe margini, iar în cazul unei rame mai mici porțiunea groasă urmează să fie îndepărtată prin șlefuire.

Pentru hipermetropie se folosesc lentile convexe. Acestea fiind groase pe mijloc și subțiri pe margine, este necesară o ramă rotundă de dimensiuni medii, pentru a avea o grosime optimă la marginea lentilelor și astfel o bună stabilitate a lentilelor în ramă.

Nu în ultimul rând, montajul lentilelor progresive necesită o mare atenție și trebuie folosite rame adecvate acestora. Ramele pentru ochelari trebuie să fie mai mari, încât să ofere lentilei suficientă suprafață pentru vederea la distanță dar și pentru cea la apropiere. 

Rame ochelari din diverse materiale, la OftalmoMED Optica

Specialiștii noștri vă pot oferi mai multe detalii despre proprietățile fiecărui material, pentru o alegere potrivită gusturilor și nevoilor fiecăruia.

Vă punem la dispoziție rame confecționate din multe tipuri de materiale:

 • metal
 • plastic
 • titan
 • titan cu memorie (flexon)
 • beta titan
 • beriliu
 • aliaje pe bază de cobalt
 • monel
 • aluminiu
 • nichel
 • acetat de celuloză (celuloidul)
 • rășină epoxică (optil)
 • material policarbonat

Pentru mai multe detalii, așteptăm să ne contactați! Pentru a fi la curent cu activitatea noastră, atât din cadrul clinicii OftalmoMED, cât și din cadrul magazinului de optică OftalmoMED Optica Decebal, ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook » OftalmoMED.