• Str. Cerbului nr. 36, Bistrita | Bd. Decebal, nr. 25, Bistrița
  • Luni-Vineri: 10:00 - 18:00

Operații oftalmologice

Operații oftalmologice

Operații oftalmologice – proceduri moderne de restabilire a acuității vizuale  

 

Prin operații oftalmologice ne referim la intervențiile realizate la nivelul globului ocular sau al structurilor anexe (conjunctivă, pleoape), cu scopul principal de a îmbunătăți vederea sau de a corecta unele anomalii. 

Medicii noștri efectuează operații oftalmologice de pol anterior. Cele mai des practicate sunt operațiile de cataractă, dar corectăm chirurgical și afecțiuni precum: pterigion, strabism, ptoza, ectropion, entropion, xantelasma, tumori conjunctivale sau palpebrale, glaucom, leziuni oculare posttraumatice etc.

Ne mândrim cu rezultate bune și excepționale în toate operațiile efectuate până acum și ne străduim în fiecare zi să fim mai buni.

Experiența vastă acumulată în cei 15 ani, odată cu înaintarea în cariera noastră medicală, ne ajută să acționăm cu mult profesionalism. Deși unele cazuri sunt similare, există categoric particularități la fiecare pacient.

Avem experiență bogată în operațiile pentru cataractă, glaucom, pterigion și alte afecțiuni conjunctivale, strabism și afecțiuni ale pleoapelor.

Operații cataractă Bistrița | Clinica OftalmoMED

Cataracta este o afecțiune des întâlnită, mai ales după vârsta de 60 de ani, și se manifestă prin opacifierea cristalinului, la început parțială, iar în stadii avansate – totală.

Astfel se împiedică pătrunderea luminii prin cristalin către retină, ceea ce încețoșează vederea. Desigur, cataracta este de mai multe tipuri, influențată de cauzele care determină apariția ei. 

Operația de cataractă se realizează cu anestezie locală (injecție cu xilină lângă ochi sau doar picături anestezice) și presupune îndepărtarea cristalinului natural afectat și implantarea unui cristalin nou, artificial.

În cadrul acestei operații oftalmologice se utilizează metode moderne care permit intervenția printr-o incizie corneană de 2,2 mm, astfel încât nu este necesară sutura corneei cu fire, ceea ce facilitează recuperarea vederii și nu creează disconfort. 

Utilizăm mai multe feluri de cristaline artificiale care asigură protecția la lumină albastră, din materiale biocompatibile și produse de firme consacrate în oftalmologia mondială. Avem experiență cu mai multe tipuri de cristaline:  

  • monofocale – asigură vederea clară la distanță, însă nu și aproape, de aceea pentru citit este necesară purtarea ochelarilor (în unele cazuri, oftalmologul poate inversa această situație);
  • torice – folosite la pacienții cu astigmatism când se dorește corectarea acestuia odată cu cataracta;
  • multifocale – pentru pacienții fără astigmatism; postoperator pacientul vede și la distanță și în apropiere fără ochelari (varianta intraoculara a lentilelor progresive);
  • multifocale-torice – pentru pacienții care au astigmatism preoperator și nu mai doresc să poarte ochelari.

Glaucomul este afecțiunea oculară care netratată sau insuficient tratată conduce la orbire. Tratamentul este cu picături de ochi, în diferite combinații, rolul lor fiind de a scădea presiunea intraoculara (tensiunea ochiului).

Dacă acest tratament este insuficient și nu controlează boala,  se apelează la alte tipuri de tratamente printre care și operația de glaucom. Această operație nu vindecă glaucomul, dar prin scăderea marcată a presiunii intraoculare contribuie la oprirea evoluției acestei boli. 

Operații oftalmologiceOperații oftalmologice pentru strabism, pterigion, ptoza palpebrală

Strabismul apare la copii uneori foarte devreme (aici vorbim de strabismul congenital) sau în jurul vârstei de 2 ani, în principal din cauza viciilor de refracție. Tratamentul strabismului trebuie să înceapă de la vârste cât mai mici, inițial cu ochelari și, dacă deviația nu se corectează, se apelează la chirurgie.

Operația de strabism la copii are ca scop alinierea ochilor pentru a crea condițiile dezvoltării vederii binoculare (astfel încât cei 2 ochi să lucreze împreună pentru ca imaginile oferite de fiecare să se completeze reciproc), iar la adult mai mult un scop estetic.

Pterigionul reprezintă o îngroșare a conjunctivei care continuă să crească peste suprafața corneei. Această afecțiune este o boală a conjunctivei care, netratată, poate avea consecințe dramatice asupra vederii. Operația este singura metodă de îndepărtare a pterigionului. Operația de pterigion este recomandat să fie făcută la timp și presupune îndepărtarea țesutului crescut aberant.

O altă afecțiune oftalmologică ce poate fi tratată prin intermediul unei operații oftalmologice este ptoza palpebrală. Numită și „pleoapă căzută”, această afecțiune se manifestă la copii dacă este congenitală sau la adulți din cauza unor pareze sau a altor factori legați de înaintarea în vârstă. 

Pentru orice afecțiune oculară, vă putem oferi sfaturi și soluții terapeutice.

Va așteptăm să ne contactați.

Programări și informații: +40 747 257 136 | +40 263 233 611      

Pentru a fi la curent cu activitatea noastră, atât din cadrul clinicii OftalmoMED, cât și din cadrul magazinului de optică OftalmoMED Optica, ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook » OftalmoMED