• Str. Cerbului nr. 36, Bistrita | Bd. Decebal, nr. 25, Bistrița
 • Luni-Vineri: 10:00 - 18:00

Investigații oftalmologice

Investigații oftalmologice

Investigații oftalmologice Bistrița: analiza detaliată a problemelor oculare

 

 

Pentru investigații oftalmologice Bistrița, clinica OftalmoMED vă stă la dispoziție cu aparatură modernă și îndrumarea oftalmologică necesară. Ne folosim de investigații oftalmologice pentru o obține informații suplimentare despre anumite structuri oculare.

Aceste investigații completează datele obținute prin examinarea oftalmologică de bază și ajută în stabilirea unui diagnostic precis, în evaluarea și stadializarea unei boli oculare sau urmărirea eficienței tratamentului efectuat.

Investigații oftalmologice Bistrița – cine vă poate solicita aceste examinări?

Investigațiile oftalmologice sunt necesare în primul rând pentru medicul oftalmolog, atunci când acesta constată că o parte a ochiului prezintă modificări și necesită examinare suplimentară a structurii sau a funcției respectivului țesut, pentru a confirma sau infirma o anumita boală.

Neurologul, endocrinologul, diabetologul, reumatologul sau chiar medicul de familie vă pot  solicita o anumită investigație oftalmologică, pentru a evidenția o anumită modificare oculară, ca o complicație a altei afecțiuni sau în timpul unui tratament ce poate afecta ochiul.

Astfel, noile echipamentele moderne de la clinica OftalmoMED din Bistrița asigură acuratețea rezultatelor, desfășurarea în condiții sigure, prin metode confortabile pentru pacient. 

Experiența vastă a medicilor în acest domeniu, pregătirea profesională continuă și atenția la detalii asigură cele mai bune investigații oftalmologice în Bistrița. 

Sunt dureroase aceste investigații oftalmologice? Îmi afectează capacitatea de a conduce autovehicule?

Nu, nu sunt dureroase. La toate examinările veți sta așezat pe scaun, cu fața spre un anumit aparat. Majoritatea aparatelor folosesc ultrasunete sau fascicul de lumină proiectat prin pupilă în ochi. La acele investigații unde este necesară atingerea suprafeței ochiului, se folosesc picături de ochi anestezice, fără a resimți disconfort. 

Aparatura noastră ultraperformantă NU necesită dilatarea pupilei și, deci, nu modifică vederea și nici nu afectează capacitatea de a conduce autovehicule.

Investigații oftalmologice Bistrița – ce examinări sunt disponibile la clinica OftalmoMED?

Efectuăm o gamă largă de investigații oftalmologice în Bistrița:

 • Keratometrie
 • Măsurarea diametrului cornean
 • Măsurarea diametrului pupilar
 • Biometrie – efectuată întotdeauna înaintea operației de cataractă. Această investigație stabilește ce dioptrie cristaliniană se potrivește ochiului dvs. Dispunem de două biometre (ultrasonic și optic), care reprezintă ultima tehnologie în domeniu, pentru o mai mare acuratețe a măsurătorilor. 
 • Pahimetrie – măsoară grosimea corneei cu un fascicul optic, informație necesară în glaucom sau boli ale corneei.
 • Gonioscopie – apreciază deschiderea unghiului în care se drenează umorul apos (lichidul din interiorul ochiului). Este o investigație utilă în stabilirea formei de glaucom, cu unghi deschis sau închis, opțiunile de tratament fiind diferite în funcție de formă. De asemenea, cu ajutorul gonioscopiei stabilim și în ce măsură acest unghi este normal conformat sau prezintă unele modificări (depuneri de pigment, vase de sânge).
 • Ecografie oculo-orbitară – foarte importantă în suspiciunea de dezlipire de retină, hemoragii sau inflamații în interiorul ochiului, tumori oculare.
 • Perimetrie computerizată (câmp vizual) – testează funcționalitatea nervului optic prin măsurarea sensibilității la lumină a diferitelor puncte din vederea centrală și periferică. Este o investigație obligatorie în urmărirea glaucomului, dar și în alte neuropatii optice, tumori cerebrale sau de hipofiză cu compresie pe fibrele optice.
 • Tomografie în coerență optică (OCT) – Clinica OftalmoMED Bistrița utilizează cea mai nouă generație de tomograf ocular – produs de OptoVUE, cei care au descoperit și dezvoltat această tehnologie. Cu acest tomograf de mare rezoluție, scanarea retinei și a nervului optic nu necesită dilatarea pupilei, iar timpul de achiziție a imaginilor este foarte scurt.
 • Topografie corneană – este o investigație noninvazivă, care realizează o hartă a suprafeței corneene, utilă oftalmologului în diagnosticarea și urmărirea keratoconusului sau a altor boli ale corneei.
 • Test Schirmer – cu ajutorul unei bandelete se măsoară secreția lacrimală și este folosit în diagnosticul ochiului uscat. 

Programări și informații: +40 747 257 136 | +40 263 233 611     

Pentru a fi la curent cu activitatea noastră, atât din cadrul clinicii OftalmoMED, cât și din cadrul magazinului de optică OftalmoMED Optica, ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook » OftalmoMED