• Str. Cerbului nr. 36, Bistrita | Bd. Decebal, nr. 25, Bistrița
  • Luni-Vineri: 10:00 - 18:00

Laserul în oftalmologie

Laserul în oftalmologie

Laserul în oftalmologie: cele mai noi tratamente în clinica OftalmoMED

 

 

Laserul în oftalmologie este utilizat ca instrument modern de abordare a problemelor oculare, cu scop, în principal, terapeutic.

Există mai multe tipuri de lasere în oftalmologie, fiecare producând un anumit efect și având anumite indicații. Primul domeniu medical în care s-a testat eficiența laserului a fost oftalmologia.

Corectarea viciilor de refracție, precum miopia, hipermetropia și astigmatismul, este una dintre utilizările laserului în oftalmologie, în cazul pacienților care nu mai doresc să poarte ochelari. În astfel de situații, putem vorbi de utilizarea laserului din considerente estetice. 

Utilizarea terapeutică a unui laser în oftalmologie are loc pentru o serie de boli precum glaucomul, diabetul, anumite afecțiuni retiniene și pentru tratamentul cataractei secundare (opacifierea suportului cristalinului artificial). 

Glaucomul este o afecțiune a nervului optic (neuropatie optică) cauzată de o presiune intraoculara prea mare. Scopul tratamentelor este reducerea acestei presiuni intraoculare si protejarea nervului optic.

În cazul pacienților cu glaucom cu unghi îngust sau în cazuri de atac acut de glaucom, tratamentul cu laser se aplică pentru efectuarea iridotomiei periferice – o perforație în iris, pentru a asigura o cale alternativă de circulație umorului apos.

Această intervenție este minim invazivă, nedureroasă și previne repetarea atacului. Se recomandă efectuarea procedurii laser și pe celălalt ochi, în scop preventiv. În cazurile de glaucom cu unghi deschis, laserul se folosește când tratamentul medicamentos nu mai scade suficient presiunea intraoculară, ca adjuvant la terapia cu picături.Laserul in oftalmologie

Utilizarea laserului în oftalmologie face posibilă și tratarea cataractei secundare.

Această procedură constă într-un tratament care se aplică o singură dată și creează o breșă centrală în capsula opacifiată ce susține cristalinul artificial. Intervenția se desfășoară rapid, în 2-3 minute, este nedureroasă, iar în urma acesteia pacienții nu au restricții.

Alte utilizări ale laserului în oftalmologie se realizează în stadii avansate ale retinopatiei diabetice, în cazurile de ocluzii vasculare retiniene, degenerescență maculară umedă, corioretinită seroasă centrală, blocarea unei rupturi retiniene.

Clinica OftalmoMED utilizează Laserul Nd/YAG pentru procedurile laser.

Laserul în oftalmologie reprezintă o modalitate non-invazivă, nedureroasă, rapidă, sigură și cu efecte terapeutice incontestabile. 

Programări și informații: +40 747 257 136 | +40 263 233 611

Pentru a fi la curent cu activitatea noastră, atât din cadrul clinicii OftalmoMED, cât și din cadrul magazinului de optică OftalmoMED Optica, ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook » OftalmoMED