• Str. Cerbului nr. 36, Bistrita | Bd. Decebal, nr. 25, Bistrița
  • Luni-Vineri: 10:00 - 18:00

Consultații oftalmologice

Consultații oftalmologice

Consultații oftalmologice Bistrița –  aparatură modernă și servicii medicale de calitate

 

Oferim consultații oftalmologice Bistrița, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Aparatura modernă, de ultimă generație pe care o utilizăm asigură acuratețe examinării parametrilor oculari, pentru că la OftalmoMED Bistrița veți beneficia de consultații computerizate.

Serviciile noastre de consultații oftalmologice Bistrița sunt efectuate de d-na Dr. Pop Mihaela și de d-nul Dr. Pop Ioan Florin, medici cu înaltă pregătire și vastă experiență atât în oftalmologia medicală, cât și în cea chirurgicală.

Consultații oftalmologice Bistrița – cum se desfășoară aceste proceduri la OftalmoMED? 

Consultațiile oftalmologice nu prezintă riscuri pentru pacient și nu sunt dureroase. Pentru a putea examina toate structurile ochiului, noi efectuăm întotdeauna consultații oftalmologice în Bistrița în varianta lor completă.

Astfel, un consult oftalmologic în cadrul clinicii noastre, presupune următoarele examinări:

  •        biomicroscopia polului anterior ocular prin examinarea conjunctivei, corneei, camerei anterioare, cristalinului, unghiul camerei anterioare; 
  •        biomicroscopia polului posterior (examinarea fundului de ochi), prin care se examinează aspectul retinei, al vaselor de sânge retiniene, nervul optic și vitrosul;
  •        autorefractometria sau măsurarea computerizată a dioptriilor;
  •        prescripția de ochelari pentru distanță și/sau pentru aproape;
  •        tonometrie sau măsurarea tensiunii oculare prin metoda non-contact, de screening sau Goldmann pentru o mai mare acuratețe. 

De ce este importantă o consultație oftalmologică?

Vederea este foarte importantă – de la sugar până la cea mai înaintată vârstă, deoarece cu ajutorul vederii obținem 80% din informația procesată de creier.

Pe parcursul vieții, ochiul suferă unele modificări de structură și funcție, unele fiind normale, altele fiind însă patologice. De aceea, nevoile și problemele vizuale variază în funcție de vârsta, de stilul de viață și de starea generală de sănătate. Bolile care ne pot afecta vederea sunt numeroase și variate. 

Problemele vederii în copilărie pot să apară de la vârste foarte fragede. La sugar, părinții trebuie să observe dacă acesta urmărește fețele persoanelor care se apropie de el, lumina și jucăriile colorate. La copilul mic, viciile de refracție pot fi cauza tulburărilor de vedere, a ochilor nealiniați (încrucișați) și a ochiului leneș (ambliopia). Descoperite la timp, aceste probleme pot fi tratate eficient. Copiii nu pot semnala prezența problemelor oculare, de aceea părinții trebuie să fie conștienți că sunt responsabili de sănătatea și dezvoltarea optimă a copiilor. 

Consultațiile oftalmologice și vizitele regulate la specialistul oftalmolog pot asigura copilului vederea necesară pentru activitățile școlare, extrașcolare și interacțiunile cu alți copii, influențând major comportamentul și educația.

Clinica noastră pune la dispoziție un aparat special pentru măsurarea dioptriilor la copii mici, astfel putem depista viciile de refracție la copii, încă de la vârsta de 6 luni. 

Consultația oftalmologică este NEDUREROASĂ, aparatele de examinare folosind lumina, fără  radiații și fără înțepături. Explică-i copilului tău înainte de consultație că ne vom juca cu luminițe, vom vedea imagini drăguțe în aparat și vom privi de la distanță niște litere sau desene, în funcție de vârsta copilului.

Adolescenții și adulții tineri suferă din cauza volumului în creștere a orelor de studiu și a utilizării extinse a tehnologiei. Oboseala oculară se află în relație directă cu timpul petrecut folosind vederea de aproape și ecranele digitale. Întreruperea activităților de aproape și mutarea privirii la distanță pentru câteva minute poate da ochiului posibilitatea relaxării și previne apariția și progresia miopiei. Uscăciunea oculară este o altă modificare care apare din cauza folosirii ecranelor și poate duce la oboseală vizuală, disconfort și ochi roșu. 

Programează-te periodic la o consultație oftalmologică computerizată, în Bistrița, la OftalmoMed.
Avem soluții și putem discuta personalizat nevoile fiecăruia.

La adultul de peste 40 ani, se instalează presbiopia, un proces fiziologic cauzat de scăderea treptată a elasticității cristalinului. Se manifestă prin focalizarea cu dificultate a obiectelor situate aproape, dificultăți la citit și la scris, în acest caz fiind necesară corecția optică pentru activitățile de aproape.

În cazul prezenței altor afecțiuni: diabet, hipertensiune arterială, boli reumatismale sau la persoanele cu istoric familial de boli oculare, consultația oftalmologică este recomandată anual sau mai des – dacă pacientul observă schimbări în claritatea vederii. Oferim consultații oftalmologice în Bistrița pentru a putea depista la timp orice afecțiune oftalmologică.

Odată cu înaintarea în vârstă încep să apară și alte afecțiuni ale ochiului – cum sunt cataracta, glaucomul sau afecțiunile degenerative retiniene. Majoritatea sunt nedureroase, dar afectează major și uneori ireversibil vederea. Doar consultația oftalmologică completă poate depista aceste afecțiuni, iar tratamentul poate salva ani de vedere.

La orice vârstă, ochiul roșu, inflamațiile sau infecțiile oculare pot provoca disconfort, senzație de corp străin, lăcrimare sau tulburări ale vederii.

Experiența noastră, atenția deosebită, aparatele moderne, de ultimă generație, care ne ajută să examinăm în detaliu structurile ochiului și dorința de a vă vedea zâmbind – ne recomandă.

Programează-te la consult de specialitate și noi te ajutăm să vezi!

Te așteptăm cu drag! 

Programare telefonică la:

  • (+4) 0263 233 611
  • (+4) 0747 257 136

Locație: Str. Cerbului, nr. 36, Bistrița

Pentru a fi la curent cu activitatea noastră, atât din cadrul clinicii OftalmoMED, cât și din cadrul magazinului de optică OftalmoMED Optica, ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook » OftalmoMED.